Διάβημα του ΥΠΕΞ για το θάνατο του ομογενούς Κατσίφα

Σε διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 35χρονου Έλληνα ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ).

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας κλήθηκε στη Βασ. Σοφίας η πρέσβης της Αλβανίας, Ardiana Hobdari.

Μήνυση από την οικογένεια Κατσιφά

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια το ομογενούς κατέθεσε μήνυση κατά της αλβανικής αστυνομίας, ζητώντας δικαίωση για τον θάνατο του 35χρονου.

Παράλληλα, ζητεί πραγματογνώμονα από την Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν συνδέεται με τη σημαία η συμπλοκή στην Αλβανία

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογό του – στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών – ώστε να ενημερωθεί για το συμβάν. Ήδη έχουν και οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Δείτε επίσης: Νέα στοιχεία για τον ομογενή: Είχε συλληφθεί το 2009 για ναρκωτικά

Loading