Λεβέντης: “Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για θερμό επεισόδιο” (vd)

Στο θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέρθηκε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «προσεύχομαι την Δευτέρα να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τουρκία».

“Εδώ και έξι χρόνια μόνο μισθούς δίνουμε”

«Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω ζητήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου απαντάνε ότι είναι υπόθεση του Τσίπρα. Πρέπει να δούμε αν γίνει ένα θερμό επεισόδιο αν έχουμε σχέδιο. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχουμε κανένα σχέδιο. Έξι χρόνια τώρα, δεν έχουμε πάρει ούτε μία βίδα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.  Έξι χρόνια τώρα, μόνο μισθούς δίνουμε. Μισθούς στους στρατιωτικούς. Το υπουργείο Άμυνας έχει γίνει μισθοδοτικό των στρατιωτικών» τόνισε επί του θέματος ο Β. Λεβέντης.

Και πρόσθεσε λέγοντας ότι το βασικό θέμα της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να είναι οι παραγγελίες 30 F-35 και πέντε φρεγατών «καθώς αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Τούρκος». Μάλιστα τόνισε ότι ο Ερντογάν θέλει να πιέσει με αυτό το θέμα για τους αξιωματικούς, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και εκτίμηση για τις εκλογές την διεξαγωγή των οποίων βλέπει «ή τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο του 2018 ή και νωρίτερα λόγω του Σκοπιανού» είπε.

Loading