«Δεν ήταν ο τελευταίος ανασχηματισμός»!

 

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Μπορεί η ΝΔ να υποστηρίζει δημοσίως πως ο χθεσινός ήταν ο τελευταίος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ωστόσο στο Μαξίμου μας διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει κι άλλος!

Γι’ αυτό, άλλωστε, οι αλλαγές ήταν περιορισμένες και κυρίως εκεί που προέκυψε πραγματική ανάγκη από τις παραιτήσεις υπουργών και υφυπουργών.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρώτα θα ολοκληρώσει την τέταρτη αξιολόγηση, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις αρχές του καλοκαιριού, και θα έχει φτάσει σε μια συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και για τη μεταμνημονιακή εποχή και στη συνέχεια θα προχωρήσει στο δομικό ανασχηματισμό που θα τον οδηγήσει μέχρι τις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός, με λίγα λόγια, δεν θα είχε προχωρήσει σε ανασχηματισμό αν δεν είχαν προκύψει οι παραιτήσεις του ζεύγους Παπαδημητρίου- Αντωνοπούλου, ενώ δεν επιθυμούσε να ανοίξει νέα μέτωπα, όπως φοβόταν πως θα συνέβαινε στην περίπτωση απομάκρυνσης Κουρουμπλή.

Η υπουργοποίηση, εξάλλου, Κουβέλη αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνη της.

Από το Μαξίμου υποστηρίζουν πως αποτελεί απτή απόδειξη ότι εννοούν τη σύγκλιση με την ευρύτερη Κεντροαριστερά, όχι μόνο ενόψει των βουλευτικών εκλογών, αλλά και των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών.

«Μπορεί να είχαμε τις διαφορές μας στο παρελθόν, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί το ήθος του κ. Κουβέλη», μας λένε κυβερνητικές πηγές.

Οι «κακές γλώσσες», πάντως, κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «γραμμάτιο» που χρωστούσε ο κ. Τσίπρας στον νέο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας από το Δεκέμβριο του 2014, όταν ο τελευταίος- κατόπιν ισχυρής πίεσης κι από μιντιακούς παράγοντες- αρνήθηκε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές τον Ιανουάριο του 2015.

Όπως κι αν έχει, ο ρόλος του κ. Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας αναμένεται να είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε ο προκάτοχός του Δημήτρης Βίτσας, να «μαζεύει», δηλαδή, το «λουρί» του Πάνου Καμμένου όταν ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος όλο και περισσότερο ανεξαρτητοποιείται απέναντι στο Μαξίμου, το παρατραβά.

 

Loading