«Δίνουμε» τους Βορειοηπειρώτες για το τσαμικό!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

«Δίνουμε» τους Βορειοηπειρώτες για το τσαμικό! Ιδιαιτέρως ανήσυχη είναι, όπως πληροφορείται το www.politik.gr από εκπροσώπους της, η ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου από την πορεία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην ελληνική και στην αλβανική κυβέρνηση για τη διευθέτηση ανοιχτών ζητημάτων, όπως ο καθορισμός των εθνικών χωρικών υδάτων, με δέλεαρ για τα Τίρανα την ένταξή τους στην ΕΕ.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των Βορειοηπειρωτών έγκειται στο ότι η σχετική συζήτηση- τόσο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα (φώτο) όσο και μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Ντιτμίρ Μπουσάτι- πραγματοποιείται εν πλήρη αγνοία τους και φοβούνται πως η Αθήνα έχει αποδεχθεί να μην θέσει τα αιτήματα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού με αντάλλαγμα να μην ανοίξει η Αλβανία θέμα τσάμηδων.

Τι λένε οι βορειοηπειρώτες

Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν ακόμα και για εθνική προδοσία!

«Αντί το Βορειοηπειρωτικό να είναι πρώτο θέμα στις συζητήσεις, βρίσκεται τελευταίο επειδή αυτό θέλουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον.

Εξισώνουν το υπαρκτό βορειοηπειρωτικό ζήτημα με το ανύπαρκτο τσάμικο.

Οι τσάμηδες, ως σύμμαχοι πρώτα των Ιταλών και στη συνέχεια των Γερμανών εισβολέων, διέπραξαν ανήκουστα εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων της Θεσπρωτίας.

Μετά, μάλιστα, από το τέλος του πολέμου καταδικάστηκαν, ερήμην, από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων.

“Χιλιοπροδομένη βόρεια Ήπειρος”

Αν η Ελλάδα δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν αντιτάξει τα εθνικά της δίκαια για τη βασανισμένη και χιλιοπροδομένη Βόρειο Ήπειρο απέναντι στις πανάθλιες μεθοδεύσεις των μεγάλων αυτού του κόσμου, αλλά και στην πονηριά των Αλβανών, θα είναι ανάξια των γενναίων παιδιών της που πολέμησαν νικηφόρα κι έπεσαν στα πεδία των μαχών υπέρ πατρίδος», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιοι άνθρωποι καλούν την κυβέρνηση να αφήσει κατά μέρος τη μυστική διπλωματία και να ενημερώσει αμέσως πρώτα τους Βορειοηπειρώτες και στη συνέχεια τον υπόλοιπο ελληνικό λαό για τις εξελίξεις ώστε όλοι να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Loading