Δήμαρχος Τρικκαίων: «Όταν νιώθεις μ…ας που εφαρμόζεις τον αντικαπνιστικό»

Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στον Δήμο Τρικκαίων εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και χωρίς κανένα νομικό παράθυρο ανοικτό ο αντικαπνιστικός νόμος. Με κεντρικό σύνθημα «Τα Τρίκαλα κόβουν το κάπνισμα» στον επίσημο ιστότοπο του δήμου, οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να πληροφορηθούν τα μαγαζιά στα οποία δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, τα οποία καθημερινά αυξάνονται.

Όταν λοιπόν ο νόμος αυτός παραβιάζεται και μάλιστα από πολιτικούς, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου βγαίνει εκτός εαυτού. Κάτι παρόμοιο συνέβη με αφορμή μια φωτογραφία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος σε εκδήλωση στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Πήλιο, κρατά τσιγάρο σε κλειστό χώρο και μάλιστα δίπλα στους συνομιλητές του στο πάνελ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε το αιχμηρό σχόλιο του δημάρχου:

«Όταν πραγματικά νιώθεις μ…ας που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό…Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μια άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα…Είμαστε στην Ελλάδα…» έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο δήμαρχος Τρικκαίων.

Loading