Βουλή – Novartis: «Θλιβερή η σημερινή διαδικασία στη Βουλή» λέει ο Δένδιας

«Θλιβερή» χαρακτήρισε ο Νίκος Δένδιας τη διαδικασία για την προκαταρκτική εξέταση στην υπόθεση Novartis. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε τις ενστάσεις του και άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Τι ανέφερε ο κ. Δένδιας:

«Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν δεσμεύει την Ολομέλεια. Στην  πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης δεν υπάρχει εξειδίκευση κατά πρόσωπο και άρα η απόφαση της Διάσκεψης είναι απολύτως λανθασμένη.

Αυτή η πρόταση, όπως εισάγεται, δεν αντέχει σε καμία λογική και αγγίζει τα όρια της προσωπικής συκοφάντησης.

Αν από την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη προκύψουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης; Θα ξαναστήσουμε κάλπη για 11ο,   12ο ή 13ο πρόσωπο; Γι’ αυτό, πρέπει να στηθεί μια και μόνη κάλπη.

Από πού και ως πού περιορίζουμε την Επιτροπή; Όπως οποιοσδήποτε μέσος νομομαθής γνωρίζει η Επιτροπή αυτή εξετάζει τα πράγματα in rem. Εξετάζει δηλαδή την υπόθεση και όχι τα πρόσωπα.

Προσπαθείτε να αμνηστεύσετε τυχόν ευθύνες του κ. Π. Κουρουμπλή και γι’ αυτό δεν προτείνετε 11 κάλπες, αλλά 10.

Η σημερινή διαδικασία είναι θλιβερή και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Ολομέλεια για να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου είναι να λάβει απόφαση για μία κάλπη.

Γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και θα υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της».

Loading