Δέκα πρώην υπουργοί στο σκάνδαλο «Novartis»

Δέκα πρώην υπουργοί εμπλέκονται στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis.  Ήταν υπουργοί από το 2006 έως τις αρχές του 2015.

Ειδικότερα, σε ενδεχόμενες δωροδοκίες (μίζες)  και απιστία για δέκα πρώην υπουργούς, ανάμεσα στους οποίους υπουργοί υγείας, οικονομίας και ανάπτυξης, κατά την  χρονική περίοδο από το 2006 και μετά (ως αρχές ‘15) «σκόνταψε» η έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για τη NOVARTIS.

Με το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης, μόλις πριν από λίγο παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο καθώς και για το ενδεχόμενο ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος από πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς. Δεν αποκλείεται στην εξέλιξη της έρευνας να προκύψουν ευθύνες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι την ώρα που οι εισαγγελείς παρέδιδαν τη δικογραφία στον ΄Άρειο Πάγο βρισκόταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος αποχώρησε σχεδόν ταυτόχρονα με το κλιμάκιο των δικαστικών λειτουργών.

Loading