Γ. Κουμουτσάκος: «Ο κ. Κοτζιάς αρνείται να απαντήσει για το Σκοπιανό»

Την άρνηση του Νίκου Κοτζιά να ενημερώσει τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα για το Σκοπιανό καυτηριάζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Αθηνών κάνει λόγο για «αστείες υπεκφυγές» του υπουργού Εξωτερικών, ενώ υποστηρίζει πως ο ΥΠΕΞ δεν έχει ενημερώσει ούτε τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Γ. Κουμουτσάκος για το Σκοπιανό:

«Σε μία κρίσιμη στιγμή για την πορεία του εθνικού θέματος με τα Σκόπια, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς αρνείται να απαντήσει στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αν ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υπογράψει μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Ερώτημα που του διαβιβάσθηκε θεσμικά και αρμοδίως, ήδη από χθες, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς αντί να απαντήσει στο πολύ συγκεκριμένο αυτό ερώτημα, καταφεύγει σε αστείες υπεκφυγές και με το γνωστό αλαζονικό και θρασύ ύφος του παραπέμπει με τρόπο πρωτόγνωρα ανεύθυνο τη ΝΔ να ενημερωθεί από την σκοπιανή αντιπολίτευση.

Η ΝΔ επαναφέρει, λοιπόν, και δημοσίως το ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες: Προτίθεται ο κ. Τσίπρας να συναντήσει τις επόμενες ημέρες τον κ. Ζάεφ και να δημιουργήσει τετελεσμένα για την χώρα και τους Έλληνες χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση;

Υ.Γ. Θα απευθύναμε το ίδιο ερώτημα και στον κ. Καμμένο, αλλά είναι μάλλον προφανές ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει ενημερώσει ούτε εκείνον».

Loading