Γιώργος Βαγιωνάς: «Φτιαχτή» η υπόθεση Novartis

Για τα θέματα που αφορούν κυρίως τον τομέα της Υγείας, βάσει και της ιδιότητάς του ως γιατρός, μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργιος Βαγιωνάς.

Από την πλευρά του, κατήγγειλε τις ελλείψεις στα ελληνικά νοσοκομεία τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία κλινική που να λειτουργεί επαρκώς στην Χαλκιδική», ενώ δήλωσε πως προσωπική του προτεραιότητα ως βουλευτής, αποτελεί ο τομέας της δημόσιας Υγείας.

Ερωτηθείς σε σχέση με την υπόθεση Novartis, ο κ. Βαγιωνάς χαρακτήρισε το όλο ζήτημα ως «φτιαχτό», δηλώνοντας ότι «οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν διάφορες προσφορές. Άλλο η ευπρεπής συμπεριφορά και η αξιοπρεπής γνώση την οποία μπορούν να προσφέρουν μέσω συνεδρίων που χρηματοδοτούν, και άλλο η αλόγιστη συνταγογράφηση», ενώ κατήγγειλε τον στιγματισμό του συνόλου των γιατρών λόγω μεμονωμένων περιπτώσεων. «Το να συνταγογραφείς χωρίς να χρειάζεται είναι θέμα το οποίο πρέπει να εξετάσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος».

Ωστόσο, αναφερόμενος στην πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε πως «αν υπάρχουν πολιτικά πλοκάμια που λειτουργούν εντός των υπουργείων, τα οποία με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν να επηρεάσουν την κοστολόγηση των φαρμάκων, τότε οι εισαγγελείς θα πρέπει να ψάξουν να τα βρουν».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εφιστώντας την προσοχή, σε δηλώσεις όπως «αν δεν βάλουμε κάποιους φυλακή δεν παίρνουμε τις εκλογές», οι οποίες «είναι ικανές να πλήξουν την ίδια της Δημοκρατία».

«Κάκιστη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ο κ. Βαγιωνάς, τόνισε πως ΗΠΑ και Γερμανία, με την συγκεκριμένη συμφωνία εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα στη περιοχή, εκτιμώντας πως «δεν είναι τυχαία η επίσκεψη Μέρκελ, ανήμερα της τελευταίας συνεδρίασης στην γειτονική χώρα».

Τέλος, συσχέτισε την μη περικοπή των συντάξεων με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως «ο κόσμος το έχει τούμπανο και ο Τσίπρας κρυφό καμάρι».

Loading