Γιούνκερ: «Είμαι απόλυτα κατά της στάσης της Τουρκίας»

Θέση για την αυξανόμενη προκλητικότητα που εμφανίζει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, πήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καταδικάζοντας της γείτονα χώρα για τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει.

Ο κ. Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  με θέμα το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και τις επόμενες ευρωεκλογές, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαι απόλυτα κατά της στάσης που επιδεικνύει η Τουρκία».

Να θυμίσουμε ότι χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε νέα προειδοποίηση προς την Άγκυρα ότι πρέπει να απέχει «από αρνητικές δηλώσεις που βλέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας» και από «κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους – μέλους διαταράσσοντας την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Στήριξη από ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το οποίο σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα «έχει εκφραστεί αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή τη δήλωση υποστηρίζουμε. Και σ’ ότι αφορά τον εμβολισμό των δύο πλοίων, μπορώ να σας πω ότι χαιρετίζουμε το γεγονός ότι υπήρξε σήμερα το πρωί –σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ- τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.

Κατά τα άλλα είδατε πως εκφράστηκε η ΕΕ για το θέμα» τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ.

Να σημειωθεί πως αύριο (15/2) η Άγκελα Μέρκελ θα υποδέχεται τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν διμερή θέματα αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία.

Loading