Γιλντιρίμ: «Συνήθεια της Αθήνας, η μεταφορά των ελληνοτουρκικών ζητημάτων στην ΕΕ»

Την πεποίθηση ότι η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Ανδριανούπολη εξέφρασε σήμερα (7/3) ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την μεταφορά του ζητήματος από την Αθήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» υπογράμμισε ο Μ. Γιλντιρίμ σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα “Haberler” και πρόσθεσε πως…«πρόκειται για ένα σοβαρό διπλωματικό θέμα ώστε να το μεταφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια να προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση σε οποιοδήποτε θέμα αφορά την Τουρκία, ώστε να ζητήσουν την στήριξη της Ένωσης. Πάντως οι σχέσεις με την ΕΕ ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες».

“Προβοκάτσιες δεν ωφελούν – Να αυξήσουμε τις κινήσεις φιλίας”

Επίσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως «η σημαία είναι η τιμή μας, είναι η περηφάνιαα μας, επίθεση στη σημαία σημαίνει επίθεση στη χώρα και γι’ αυτό δεν λαμβάνουμε υπόψη μας αυτούς που έπραξαν κάτι τέτοιο». Και κατέληξε λέγοντας ότι «θέλουμε το Αιγαίο μια θάλασσα φιλίες και τέτοιες προβοκάτσιες δεν ωφελούν» σημειώνονται ότι θα πρέπει να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, οι κινήσεις φιλίας και να μειωθούν αυτές που εντείνουν και κλιμακώνουν την ένταση.

Loading