Για να μην βρουν πατέρα τα… ορφανά του Σημίτη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Ο τρόπος που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση Παπαντωνίου επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα του Politik περί επιχείρησης άλωσης του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του Ποταμιού μέσω της επαναφοράς του θεωρήματος του ηθικού πλεονεκτήματος. Το ζητούμενο είναι να μην βρουν πατέρα τα… ορφανά του Σημίτη

Στο δρόμο προς τις πολλές κάλπες του 2019 το Μαξίμου θα πολώσει όσο το δυνατό περισσότερο το πολιτικό κλίμα σε μια προσπάθεια αν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα τουλάχιστον να είναι ο αδιαμφισβήτητος δεύτερος πόλος του κομματικού σκηνικού.

Γι’ αυτό και τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις για σκάνδαλα τα οποία είναι χρονικώς πλησιέστερα στο σήμερα κι “ακουμπούν” πολιτικούς του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ που είναι ακόμα μάχιμοι.

Προμετωπίδες θα είναι η Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στόχος είναι κατά βάση το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, τα “ορφανά” του οποίου έχουν βρει καταφύγιο στο ΚΙΝΑΛ, στο Ποτάμι, αλλά και στη ΝΔ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να εντάξει στα ψηφοδέλτιά της αρκετά από αυτά, όπως την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη.

Ξεχωριστή θέση σε αυτήν την πολεμική έχει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα επιμείνει τις επόμενες ημέρες στην αναγκαιότητα ο κ. Σημίτης να σπάσει τη σιωπή του και να τοποθετηθεί δημοσίως για μια υπόθεση που και στη Χαριλάου Τρικούπη παραδέχονται ότι τους πηγαίνει πίσω και τους υποχρεώνει να πείσουν ξανά την κοινή γνώμη ότι δεν είναι όλοι τους απατεώνες.

Δεν αναμένουν βελτίωση στην πραγματική οικονομία

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, θα επικεντρώσει στην καταπολέμηση της διαφθοράς, αφού αναγνωρίζει ότι ακόμα και η μη περικοπή των συντάξεων απλώς θα βάλει φραγμό στο δημοσκοπικό κατήφορο, αλλά δεν είναι ικανή από μόνη της να της δώσει πόντους.

Πολλώ δε μάλλον όταν η εικόνα της πραγματικής οικονομίας δεν αναμένεται να βελτιωθεί θεαματικώς τους επόμενους μήνες την ίδια ώρα που στο Μαξίμου τρέμουν ένα έκτακτο περιστατικό, όπως το Μάτι το καλοκαίρι, το οποίο θα δώσει πρόωρο τέλος στην θητεία τους.

Loading