«Γιατί ο Τσίπρας να καταδικάσει τον Κατσίκη;»

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απορεί για ποιο λόγο θα όφειλε ο Αλέξης Τσίπρας να καταδικάσει δημοσίως την πρόταση Κατσίκη για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους αξιωματικούς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του www.politik.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξάλλου, πετά την μπάλα στην εξέδρα και για τις τάσεις αυτονόμησης ορισμένων βουλευτών των ΑΝΕΛ, μιλώντας για το δικαίωμα όλων των βουλευτών να καταθέτουν τη γνώμη τους.

Αναλυτικώς οι απαντήσεις Τζανακόπουλου:

“P”: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει κάποιος λόγος που ο Πρωθυπουργός δεν καταδίκασε την τοποθέτηση του κυρίου Κατσίκη, περί ανταλλαγής των Ελλήνων με τους Τούρκους αξιωματικούς;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Για ποιο λόγο να καταδικάσει ο Πρωθυπουργός;

“P”: Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, να κάνει μια αναφορά στην τοποθέτηση του κυρίου Κατσίκη.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε τοποθετηθεί όλοι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα και έχουμε πει ότι προφανώς κάτι τέτοιο ούτε προβλέπεται από τον ελληνικό νόμο ούτε είναι δυνατόν ποτέ να γίνει.

“P”: Σας ανησυχούν κάποιες τάσεις αυτονόμησης ορισμένων βουλευτών, για παράδειγμα, του κυρίου Δημήτρη Καμμένου;

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, οι βουλευτές, οι οποίοι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό, έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τη γνώμη τους. Από εκεί και πέρα, οι θέσεις της κυβέρνησης είναι σαφείς και καθορίζονται από τα συλλογικά Όργανα της κυβέρνησης. Αλίμονο, αν καταργούσαμε και τον πολιτικό διάλογο ή τη δυνατότητα των βουλευτών να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Loading