“Γιατί να μην ορίσουμε την ηγεσία της Δικαιοσύνης”;

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Με οργή διαψεύδεται από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας δημοσίευμα του iefimerida.gr σύμφωνα με το οποίο γινόταν σκοτωμός κατά τη συνεδρίασή της, η οποία δεν είχε καν ξεκινήσει όταν έγινε η επίμαχη ανάρτηση!

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο “ανέβηκε” λίγο μετά από την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, όλοι στρέφονται εναντίον όλων.

Η συζήτηση, πάντως, αναμένεται να περιστραφεί γύρω από το απογοητευτικό αποτέλεσμα της Κυριακής και τις διακυβεύσεις που θα τεθούν στο εκλογικό σώμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ενώ θα γίνει και μία πρώτη κουβέντα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η προσπάθεια για ένα καλό αποτέλεσμα στο β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, με το βλέμμα περισσότερο στραμμένο βεβαίως στις μάχες της Αθήνας και της Αττικής, με τον Νάσο Ηλιόπουλο και την Ρένα Δούρου αντιστοίχως.

Από εκεί και πέρα, θα δοθεί μάχη για την αύξηση της συμμετοχής στις βουλευτικές κάλπες απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην αύξηση της συσπείρωσής του, η οποία κυμάνθηκε σε χαμηλό επίπεδο στις ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος κοινοβουλευτικός αξιωματούχος διαβεβαιώνει το Politik ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Κι αυτό γιατί η προεπιλογή των ικανών προσώπων για να αναλάβουν την προεδρία και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ήδη προχωρήσει από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και με τη σύμφωνη γνώμη για τα περισσότερα πρόσωπα και της ΝΔ.

Η τελική απόφαση, πάντως, βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού κι αναμένεται να την πάρει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ποιος θα είναι ο εθνικός λόγος

Από το Μαξίμου, εξάλλου, επιμένουν ότι αυτή η κυβέρνηση νομιμοποιείται να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές και να μην παραιτηθεί για το σχηματισμό υπηρεσιακής.

Ο εθνικός λόγος που θα επικαλεστεί ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ζητήσει τη διάλυση του Κοινοβουλίου κι ο οποίος απαιτείται από το Σύνταγμα θα είναι η ανάγκη διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας.

 

 

 

 

 

 

Loading