Γεωργιάδης: «Παραμένουμε πιστοί στο δάκρυ του Εθνάρχη»

Την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί «εθνικό πένθος» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης τόνισε ότι η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει «πιστή στο δάκρυ του Εθνάρχη» και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί λύση του ονοματολογικού με χρήση του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία, αλλά το αποδέχεται ως «επώδυνο συμβιβασμό» σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ενδιαφέρεται για το ζήτημα αφού «Μακεδονία τους ανεβάζετε, Μακεδονία τους κατεβάζετε».

Επίσης συμπλήρωσε πως «η Συμφωνία έχει ήδη παραβιαστεί από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, αλλά αυτό δεν ενοχλεί τον πρωθυπουργό μπροστά στην όρεξή του να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Αμερικανών και των Γερμανών».

Απευθυνόμενος δε, στους Μάρκο Μπόλαρη και Έλενα Κουντουρά που καθόταν στα υπουργικά έδρανα τόνισε πως «σε λίγο καιρό δεν θα είστε υπουργοί, αλλά θα έχετε συνδέσει το όνομά σας με αυτό που κάνετε στη Μακεδονία».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα σενάρια που υπάρχουν για δυνατότητα πρόκληση πρόωρων εκλογών λόγω μαζικής παραίτησης των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό απολύτως «ψευδές» καθώς δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του Συντάγματος.

Loading