Γεωργιάδης: «Αποτέλεσμα δωροδοκίας η τροπολογία»

Ως «δωροδοκία» χαρακτήρισε την ψήφο της κυρίας Κουντουρά στην Συμφωνία των Πρεσπών έναντι της σημερινής τροπολογίας για το ασυμβίβαστο, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πως «έχει κάνει το αμίμητο. Έχει πάει μέσα σε 1,5 μήνα στην Κούβα, στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, φώναξε «hasta a la victoria siempre» πάνω από το φέρετρο του Κάστρο, και 1,5 μήνα μετά πήγε στον Λευκό Οίκο και έλεγε ότι “ο Τραμπ μπορεί να έχει περίεργους τρόπους αλλά έχει πάντα δίκιο”. Δηλαδή αυτό είναι φοβερό».

«Δώσαν στους Σκοπιανούς το όνομα “Μακεδονία”»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με την δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, της Μαρίας Σπυράκη ότι η Κίνα απαγόρευσε σε ελληνική εταιρεία να χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία”, ο Α. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «βάσει διεθνούς δικαίου, από την ώρα που η Ελλάδα αναγνώρισε τον όρο “Μακεδονία” στα Σκόπια και την “μακεδονική εθνότητα” και την “μακεδονική γλώσσα”, για τον πλανήτη Γη, το όνομα “Μακεδονία” είναι των Σκοπιανών. Αυτό έκανε ο Τσίπρας. Όσοι ψήφισαν αυτήν την συμφωνία, και όσοι υπογράψαν αυτή τη συμφωνία, ουσιαστικά δώσαν στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να λένε ότι “είμαστε οι αποκλειστικοί κάτοχοι του ονόματος Μακεδονία και θα το παραχωρούμε στην Ελλάδα, κατά περίπτωση, κατά πως το βλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών”».

Παράλληλα υπενθύμισε πως «όσον αφορά το εμπορικό σκέλος, θυμίζω ότι όταν στο βήμα της βουλής είχε ανέβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προειδοποιήσει τον Τσίπρα ότι αυτά θα αρχίσουν να γίνονται, δεν ξέρω αν θυμάστε εκείνη την ομιλία που είχε μιλήσει για τα ροδάκινα από την Ημαθία; Γελάγανε από κάτω οι Συριζαίοι, γιατί τέτοιοι άφρονες είναι, τέτοια υποκείμενα».

«Τον πήχη της επιτυχίας στις εκλογές τον όρισε ο κύριος Τσίπρας»

Όσον αφορά τις εκλογές, ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε πως «τον πήχη της επιτυχίας τον έχει ορίσει ο κύριος Τσίπρας το 2014, ο οποίος μιλούσε για θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Άρα έχει πει, ότι αν το πρώτο κόμμα έχει 26% και πάνω και από 3,5% διαφορά και πάνω (σσ από το δεύτερο κόμμα ), είναι θρίαμβος. Αυτό που είπα είναι ότι από εκεί και πέρα ορίζεται ο θρίαμβος, βάσει του Τσίπρα».

«Περισσότερο “τροπολογία Κουντουρά” και λιγότερο “τροπολογία Δανέλλη”»

«Εγώ την τροπολογία την λέω περισσότερο Κουντουρά και λιγότερο Δανέλλη. Ασφαλώς αφορά και τον Δανέλλη, απλώς έχω λιγότερο άχτι τον Δανέλλη, διότι ο Δανέλλης θα ψήφιζε αυτή τη συμφωνία ούτως ή άλλως, από την αρχή ήταν υπέρ αυτής της συμφωνίας. Η Κουντουρά όμως, είχε κάνει και δηλώσεις κατά της συμφωνίας. Είχε αναρωτηθεί ποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν αυτήν την συμφωνία. Είχε εκλεγεί με ένα κόμμα που είχε συνεδριακή απόφαση κανέναν όρο “Μακεδονία” στο όνομα. Είχε πολιτευτεί με αυτά, άρα η στροφή της κ. Κουντουρά ήταν πάρα πολύ μεγάλη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε σχέση με την σημερινή ψηφοφορία στην ελληνική βουλή για το ασυμβίβαστο.

Ακόμα όμως πρόσθεσε πως «αποδεικνύεται σήμερα αυτό που λέγαμε από την πρώτη μέρα, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την ελληνική βουλή, ως προϊόν συναλλαγής, δωροδοκίας, βουλευτών. Δωροδοκία δεν είναι μόνο τα χρήματα σε βαλίτσα, αν ανοίξετε τον Ποινικό Κώδικα, δωροδοκία είναι κάθε μορφή ανταλλάγματος έναντι μίας υπηρεσίας. Όταν σου δίνει υπουργική καρέκλα και καρέκλα στην ευρωβουλή με 20.000 ευρώ τον μήνα δεν είναι δωροδοκία;».

Loading