Γεννηματά: «Να λάμψει η αλήθεια για την Novartis»

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής  για την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο για ολοφάνερη σκευωρία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η Φ. Γεννηματά εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως τη Δημοκρατική Συμπαράταξη την «ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να εντοπιστούν οι όποιοι επιτήδειοι που πλούτισαν σε βάρος του δημοσίου» σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα «που δεν ενδιαφέρεται». Τον κατηγόρησε δε, πως εξαίρεσε τα δικά του στελέχη από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Επίσης, σημείωσε πως η μοναδική έγνοια του κ. Τσίπρα είναι η πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου καθώς «κοιτάτε μόνο τι θα αποκομίσετε εσείς, όχι τι θα κερδίσει η χώρα, γι’ αυτό αφαιρέσατε από την έρευνα τις δικές σας ευθύνες».

“Σκευωρία με ενορχηστρωτή τον πρωθυπουργό”

Και πρόσθεσε πως…«βρισκόμαστε ενώπιον σκευωρίας με ενορχηστρωτή τον πρωθυπουργό και βραχίονες τους υπουργούς του» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι ο διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή σήμερα είναι υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα και έκανε λόγο για παρακρατικές πρακτικές και συνεργασία με τον κίτρινο Τύπο που απειλούν τη Δημοκρατία και ευνοούν την ακροδεξιά.

Για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, -απευθυνόμενη στην κυβέρνηση-  είπε «σας εξέθεσε. Οι μάρτυρες που επιλέξατε κατέθεσαν σε καθεστώς απλής προστασίας και ξαφνικά έγιναν μάρτυρες υπό προστασία μόνο όταν έγινε ο σάλος. Αυτό δείχνει πως στήνεται σκευωρία».

Καταλήγοντας απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ρωτώντας: «έχουμε συμφωνήσει ότι υπάρχει σκευωρία, αποδέχεστε όμως ότι υπάρχει σκάνδαλο;».

Loading