Γεννηματά για Novartis: «Στήνουν νέο… βρώμικο 89»!

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την υπόθεση Novartis. Μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «σκευωρία» και για «αποστολή κουκουλοφόρων εναντίον της πολιτικής».

«Δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα τα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που συγκρούστηκαν με τις φαρμακευτικές εταιρείες με όσους εκτόξευσαν στα ύψη τις φαρμακευτικές δαπάνες», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ). Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλους τους σχετικούς νόμους.

«Υπάρχει σκάνδαλο, αλλά…»

Η κ. Γεννηματά παραδέχτηκε ότι θα πρέπει να ριχτεί φως στην υπόθεση, τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με κουκουλοφόρους.

«Θα υπερασπιστούμε τα στελέχη μας, αλλά, από εκεί και πέρα, επειδή σκάνδαλο υπάρχει, όλα θα πρέπει να βγουν στο φως. Όχι όμως με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στην πολιτική για πολιτικές σκοπιμότητες», ανέφερε σχετικά.

«Στήνουν σκευωρία για τους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρόκειται για προσπάθεια ενός νέου ‘βρώμικου 89’», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι «χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να επιτεθεί στη Δημοκρατία».

Όσον αφορά τη στάση του κόμματός της στη Βουλή, υπογράμμισε ότι δεν αποκλείει τίποτα και πως θα αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης.

«Να απορριφθούν οι προτάσεις Νίμιτς»

Κατά τη συνεδρία της ΚΟ, συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο Σκοπιανό. Η κ. Γεννηματά, λοιπόν, επανέλαβε τη θέση του Πολιτικού Συμβουλίου για σύνθετη ονομασία έναντι όλων, με νομικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι είναι υπέρ συνολικής λύσης, την οποία δεν προσφέρουν οι προτάσεις Νίμιτς, που ενισχύουν την τμηματική αντιμετώπιση του θέματος και θα πρέπει να απορριφθούν. Επίσης, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να διαμορφωθεί κοινή θέση.

Ενστάσεις βουλευτών

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τις δηλώσεις στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τη στήριξη συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Η κ. Γεννηματά, από την πλευρά της, κατέστησε σαφές ότι ο καθένας έχει την ιστορική διαδρομή του και είναι φυσιολογικό να εκφράζονται οι απόψεις του, αφού, άλλωστε, ο φορέας είναι πολιτικομματικός.

«Από την τακτική Τσίπρα κερδίζει η ακροδεξιά»

Τέλος, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τις πλατείες της οργής για να κερδίσει την εξουσία, αλλά με τις πλατείες που δημιουργούνται όσο διαπραγματεύεται μυστικά, κερδισμένη είναι μόνο η ακροδεξιά».

Loading