Γαβρόγλου: «Σκοταδιστική η απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά» (vd)

Γαβρόγλου: «Σκοταδιστική η απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά»
INTIME

«Σκοταδιστική» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως αντιστυνταγματικό το νόμο Φίλη για τα θρησκευτικά, μιλώντας στην εκπομπή «ΕπιΚοινωνία» της ΕΡΤ3, με τη Θεοδώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου.

«Δεν αμφισβητούμε τον κυρίαρχο ρόλο της Ορθοδοξίας, απλά προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το μάθημα των θρησκευτικών, ώστε η σχολική πραγματικότητα να συμβαδίζει με την κοινωνική», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Τόνισε ωστόσο οτι η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει πρακτικά τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, καθώς τα προγράμματα που διδάσκονται τώρα και επόμενα χρόνια βασίζονται σε άλλες αποφάσεις.

Σε συνεχή διαβούλευση με την Εκκλησία

Ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι σε συνεχή διαβούλευση με την Εκκλησία, για  τον εκσυγχρονισμό του  μαθήματος των θρησκευτικών, λαμβάνοντας υπόψη  και τις  συγκλίνουσες και τις αποκλίνουσες απόψεις.

«Ο πυρήνας είναι το αίτημα του εκσυγχρονισμού και του εκδημοκρατισμού όλων των μαθημάτων ώστε να γίνουν ελκυστικά  για τα παιδιά μας. Έχουμε μία ιστορικότητα να ενσωματώσουμε αλλά έχουμε κι ένα παρόν. Η τεράστια πλειοψηφία των μαθητών ακολουθεί αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο  υπουργός Παιδείας υπογράμμισε  ότι η εκπαιδευτική κοινότητα είναι εκείνη, που σε συνεργασία με την κοινωνία, επιλύει τα επιστημονικά ζητήματα, χωρίς παρεμβάσεις από το κράτος και άλλους  θεσμούς.

Loading