Βρήκαν «λύση» για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Εθελοντική εργασία!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στην αντεπίθεση περνούν στο ΣΥΡΙΖΑ για όσα τους καταλογίζονται γύρω από τα ΜΜΕ του κόμματος, την εφημερίδα Αυγή, δηλαδή, και το ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, που βυθίζονται στα χρέη.

Παραδέχονται, ωστόσο, ότι δεν έγινε ποτέ ουσιαστική συζήτηση στα κομματικά όργανα στη βάση ενός ενιαίου σχεδίου που θα συμπεριλάμβανε και τα δύο Μέσα και θα αντιμετώπιζε με ενιαίο τρόπο τα προβλήματά τους και το σχέδιο ανάπτυξής τους.

Για την Αυγή κομματικοί παράγοντες τονίζουν πως δεν έχει ανοιχτεί στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, ενώ για το Κόκκινο πως έχει αυξηθεί υπέρμετρα το μισθολογικό κόστος.

Στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν τη διάσωση των δύο Μέσων σε έναν Όμιλο, υπόσχονται να στηρίζουν τα εργασιακά δικαιώματα όσων απασχολούνται σε αυτά, αλλά ζητούν κι εθελοντική προσφορά με το επιχείρημα πως ο ιδιοκτήτης ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσκοπεί σε υλικό κέρδος από τις επιχειρήσεις, αλλά σε πολιτισμική- πολιτική υπεραξία για την Αριστερά και την κοινωνία!

Όπως κι αν έχει, το σχέδιο περιλαμβάνει τρία σκέλη:

Α. Ουσιαστική στήριξη του κόμματος στα δύο Μέσα, συντονισμένες ενέργειες για την αναβάθμισή τους κι ενίσχυση του δημοσιογραφικού και πολιτικού τους στίγματος.

Β. Λειτουργική ενοποίηση, συστέγαση και συμπράξεις μεταξύ των δύο Μέσων με τελικό στόχο τη νομική τους ενοποίηση σε Όμιλο.

Γ. Οικονομικός εξορθολογισμός και μείωση του κόστους, ώστε να επιλυθούν τα συσσωρευμένα οικονομικά τους προβλήματα και να καταστούν βιώσιμα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, αλλά και για μειώσεις μισθών.

Δεσμεύονται, πάντως, ότι οι μειώσεις δεν θα αφορούν εργαζόμενους με μισθό κάτω από 750 ευρώ καθαρά και θα είναι 15% για τους απασχολούμενους στην Αυγή και 20% για το Κόκκινο.

Από το κόμμα, εξάλλου, υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δεν δέχτηκαν τον εξορθολογισμό των αμοιβών τους που θα συντελούσε στη διάσωση των μέσων που εργάζονταν, ενώ καλούν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να γίνουν συνδρομητές στην Αυγή.

Loading