Βρέθηκε νέα «μίζα» από την εποχή Άκη-Ζήγρα

Και νέα «μίζα» από τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα την «χρυσή» εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακάλυψαν δικαστικές Αρχές. Αποδέκτης της μίζας ήταν ο Νίκος Ζήγρας.

Πρόκειται για τον γνωστό εξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος όταν η υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ έφτασε στη Δικαιοσύνη  “κελάηδησε” τα πάντα ρίχνοντας  όμως τα βάρη στην Άκη κατορθώνοντας έτσι να ελαφρύνει τη θέση του.

«Ύποπτα» 359.000 ελβετικά φράγκα

Ο  Νικόλαος Ζήγρας εμφανίζεται λοιπόν ως ο παραλήπτης εμβάσματος ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Ελβετία και συνδέεται άμεσα με μία από τις συμβάσεις που είχε υπογραφεί επί θητείας Άκη στο ΥΠΕΘΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Το νέο έμβασμα γνωστοποίησαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη οι ελβετικές δικαστικές Αρχές, απαντώντας σε αίτημα δικαστικής συνδρομής που τους είχαν αποστείλει οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μπροστά σε νέα κατηγορία ο Ν. Ζήγρας

Έτσι, ο Νικόλαος Ζήγρας είναι αντιμέτωπος πλέον και με νέα κατηγορία, καθώς οι εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Σ. Μανώλης άσκησαν σε βάρος του ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (νομιμοποποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα), αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με τη νέα μίζα που εντοπίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκατηγορούμενός του στη μεγάλη υπόθεση των εξοπλιστικών, ο οποίος με το «κελάηδισμά» του είχε «κάψει» τον πρώην υπουργό για την εκροή του μαύρου χρήματος, σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, που μετατράπηκε σε χρηματική, αλλά ο ίδιος ζήτησε από το δικαστήριο δοσοποίηση του ποσού εξαγοράς, επικαλούμενος οικονομικές δυσχέρειες.

 Με αφορμή την άσκηση της νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του Ν. Ζήγρα, ο συνήγορος του, Στέλιος Γκαρίπης, δήλωσε: «Έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή».

Loading