Βούτσης: «Δεν θα γίνουν εκλογές πριν τον Μάιο»

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχειρεί να εξαλείψει η κυβέρνηση – Ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του επανέφερε ξανά τον στόχο του Αλέξη Τσίπρα, για εκλογές δηλαδή, το φθινόπωρο.

«Κινούμαστε και εργαζόμαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση» δηλώνει χαρακτηριστικά, λίγες ώρες μετά την οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Εγώ δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, είναι σαφές ότι κινούμαστε και εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση» τονίζει, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Τύπο.

«Δεν θα γίνουν εκλογές πριν τον Μάιο»

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις που πραγματοποίησε, οι οποίες – κατά πολλούς – άφηναν «ανοιχτό» το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο, αποσαφηνίζει τα εξής:

«Αυτό που είπα είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από τον Μάιο και δεν ισχύει η πρόβλεψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Εφόσον βρισκόμαστε στην 4η Σύνοδο της Βουλής -στην τελευταία- και αφού θα γίνουν οπωσδήποτε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές το Μάιο, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη».

Ο κ. Βούτσης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, μετά το κυβερνητικό «διαζύγιο» και τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων.

«Υπήρξε αντίστροφη πορεία που έφερε τέλος στη συνεργασία»

«Ήταν μια θέση ευθύνης από την πλευρά μας, όπου υπήρξε μια συνεργασία, την οποία θα χαρακτήριζα πολύ καλή και συνεπής τόσο το πρώτο δύσκολο εξάμηνο, αλλά και έπειτα στην ανάγκη να κλείσουμε την επώδυνη τρίτη μνημονιακή συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο και με όρθια την κοινωνία, όσο και στην κάθαρση του δημοσίου βίου σε ζητήματα διαπλοκής διαφάνειας» παρατηρεί.

Και καταλήγει: «Από εκεί και πέρα το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο τονίζω ότι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν ήταν κάτι που ήρθε ξαφνικά, σ’ αυτό το κομμάτι υπήρξε ρήξη και μια αντίστροφη πορεία που έφερε τέλος σ’ αυτή τη συνεργασία».

 

Loading