Βορίδης: «Δε βγάζει το έτος αυτή η κυβέρνηση…»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». Μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για μεθόδευση στην υπόθεση της Novartis και για «άτακτη υποχώρηση», ενώ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δε θα βγάλει το έτος.

Η υπόθεση Novartis

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, ο Μάκης Βορίδης μίλησε για «μεθόδευση» από την πλευρά της κυβέρνησης και «απόπειρα να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και να ‘στήσει’ ψευτοκατηγορίες.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ χαρακτηρίζει «άσφαιρη» την Προανακριτική, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση οπισθοχώρησε ατάκτως» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Από κει που βρήκαν το μεγάλο σκάνδαλο, δεν τολμούν ούτε κατηγορητήριο να φτιάξουν», δηλώνει χαρακτηριστικά, όταν ερωτάται εάν η προανακριτική εξελιχθεί σε «φιάσκο» και κάνει λόγο για άτακτη κυβερνητική υποχώρηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι «απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει σε ομηρεία τη ΝΔ».

Η υπόθεση Καμμένου

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η πρόταση σύστασης Εξεταστικής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για σκοτεινή υπόθεση και γιατί χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πληρεξούσια και πιστοποιητικά», εξηγεί ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι λέει για τις εκλογές

Όταν ερωτάται «εάν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία», όπως τονίζουν ανά τακτά διαστήματα τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και πολλά ακόμη μέλη της, ο κ. Βορίδης απαντά: «Δεν βγάζουν το 2018. Ευτυχώς. Να υπάρξει ξανά ελπίδα και προοπτική για τους Έλληνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading