Βιτσάς: «Διεθνώς νευρική δύναμη η Τουρκία» (vd)

Βιτσάς: «Διεθνώς νευρική δύναμη η Τουρκία»«Διεθνώς νευρική δύναμη» αποκάλεσε την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά για τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν.

«Δεν περιμένουμε να γίνει ένα «μπαμ», παίρνουμε όλα τα μέτρα και εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ώστε να είμαστε έτοιμοι, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, τονίζοντας πως η Άγκυρα θέλει να αναθεωρήσει τις συνθήκες.

«Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κλίμα που υπερβαίνει τα σημερινά όρια γιατί ο κόσμος ανησυχεί», επισήμανε ο κύριος Βίτσας και αναλύοντας την κατάσταση, απέδωσε την αυξημένη «προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, στην Κύπρο κατά κύριο λόγο και στο Αιγαίο» στον πόλεμο που διεξάγει η Άγκυρα στο Αφρίν της Συρίας: «Έχει έναν πόλεμο στο Αφρίν, που δεν πάει όπως τον σχεδίαζαν και έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες και συγχρόνως προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο».

Ναι μεν, αλλά για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας

Πρόσθεσε δε πως η Αθήνα επιθυμεί τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, αλλά «όσον αφορά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς».

Όποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί καλά

Τέλος, για το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο τόνισε πως «είναι δύσκολο μετά από ένα “ατύχημα” να γυρίσεις πίσω», προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένο τον διεθνή της ρόλο. «Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές» ξεκαθάρισε.

Loading