Βενιζέλος σε Τσίπρα: «Είσαι το καλύτερο delivery boy»

Ως το καλύτερο «delivery boy» των Θεσμών αποκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκδήλωση του κύκλου ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα: «Με αφορμή το όνομα: Συγκυρία και στρατηγική στα Βαλκάνια».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηλίτευσε την πολιτική «kolotoumpa» του πρωθυπουργού, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, τονίζοντας πως: «Θα είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε κάνει ένα πανηγύρι δύο ημερών, θα είχαμε καταστρέψει τις τράπεζες τις καταθέσεις, την οικονομία, την προοπτική του ελληνικού λαού και τώρα έρχονται και μας δικαιώνουν όλοι αυτοί που έλεγαν ότι έπρεπε να γίνει αυτό, διότι έτσι εκλέχθηκαν αλλά μετά άλλαξαν άποψη και τώρα καμαρώνουν επειδή τους λένε, ναι είστε το καλύτερο delivery boy!»

«Όταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς»

Δριμεία κριτική του άσκησε και για το Σκοπιανό κάνοντας λόγο για «εθνικολαϊκισμό», ενώ σε προσωπικό τόνο του είπε πως: «όταν παίζεις με τη φωτιά θα καείς».

Όσον αφορά το θέμα του ονόματος τάχθηκε υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό. «Η λύση για το όνομα είναι ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, κατά προτίμηση προσδιορισμό, ο οποίος θα ήταν πολύ καλό να ήταν σλαβικά διατυπωμένος και αμετάφραστος, αλλά αυτό που έχει μείζονα σημασία είναι η χρήση και εσωτερική και διεθνής. Άρα πρέπει να υιοθετηθεί και ως εσωτερικό όνομα. Πρέπει οι 135 περίπου χώρες που έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό όνομα “Μακεδονία” να προβούν σε διορθωτική πράξη αναγνώρισης με το νέο σύνθετο όνομα το οποίο ισχύει erga omnes».

Loading