Βασιλειάδης: «Καμία υποχώρηση σε θέματα διαφάνειας και ισονομίας στο ποδόσφαιρο»

Αποφασισμένος να μην κάνει καμία υποχώρηση σε θέματα διαφάνειας και ισονομίας στο ποδόσφαιρο δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως εξηγεί έχει «λευκή επιταγή» από τον πρωθυπουργό να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» δήλωσε πως ένιωσε σοκ όταν είδε το όπλο στη ζώνη του Ιβάν Σαββίδη ενώ επισήμανε πως «δυστυχώς οι συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ωριμάζουν ποτέ» με αποτέλεσμα να παραμένουν στο επίπεδο παιδικών ασθενειών και της παθογένειας.

«Ισονομία χωρίς σκιές»

Όσο για το πως μπορεί να επιτευχθεί η περίφημη εξυγίανση, εστίασε στο τρίπτυχο «κανόνες διαφάνειας, χρηστή διοίκηση, ισονομία χωρίς σκιές».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία ανθρώπων της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, μετά τα έκτροπα των τελευταίων αγωνιστικών, ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε πως «οι διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές μπορούν να θέσουν τα όρια σε μία λογική βάση και να επιβάλουν κανόνες διοίκησης, που εμείς δεν μπορούμε να θέσουμε λόγω του αυτοδιοίκητου. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο όχι διότι τάχα αποσείει και μετακυλύει τις δικές μας ευθύνες, αλλά επειδή μας θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας. Δυστυχώς τελούσαμε επί σειρά ετών σε καθεστώς σύγχυσης για το μέχρι πού εκτείνεται το αυτοδιοίκητο, τι σημαίνει αυτονομία, πώς και γιατί εμπλέκεται η πολιτεία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, αλλά σιγά σιγά όλα αυτά μπαίνουν σε μία σειρά».

Κοντά σε ποδοσφαιρικό Grexit

Τέλος, για το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit, εκτίμησε πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτό το ενδεχόμενο εφόσον περιέλθουμε σε αδιέξοδο. «Θα δείξει, το ζητούμενο δεν είναι η εθελουσία έξοδο, αλλά η εθελουσία σύμπραξη για να σωθεί το ποδόσφαιρο» σχολίασε.

Loading