Βίτσας: «Δε θα αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική»

Στο δρόμο που χάραξε ο Γιάννης Μουζάλας θα συνεχίσει να βαδίζει και ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως εξήγησε ο τελευταίος, εξάλλου, «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου, γιατί είναι πολιτική της κυβέρνησης»

«Η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Μουζάλα»

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου, ο κ. Βίτσας έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του, τονίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται ανθρώπους» σαν αυτόν.

«Ο Γιάννης Μουζάλας θα είναι εδώ για λίγο χρονικό διάστημα, έχει σημασία να πάρει τις ανάσες του, να επανακτήσει όλες τις δυνάμεις του και θεωρώ ότι η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μουζάλα να τους αξιοποιεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα οι δύο άνδρες θα βρίσκονται μαζί στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, «ώστε να υπάρχει μια ομαλή διαδικασία».

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι έχει πολλή δουλειά στο υπουργείο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τους όποιους συναισθηματισμούς.

«Είναι ένα διήμερο πολύ έντονων συναισθημάτων, αλλά πρέπει να το εξορθολογίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε», είπε σχετικά.

«Πολύ δύσκολη η φάση του μεταναστευτικού»

Με φιλοφρονήσεις και κολακευτικά σχόλια, εξάλλου, υποδέχτηκε και ο Γιάννης Μουζάλας το διάδοχό του, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση.

«Κάναμε μία διαχείριση κρίσης και υπήρξαν φάσεις που κάναμε διαχείριση ζημιάς. Εφαρμόσαμε τον κανόνα που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το κλειδί για το μέλλον, ότι προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπίες δικαιωμάτων», δήλωσε αρχικά, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό του έργου του.

«Ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη φάση του μεταναστευτικού, καθώς γίνεται προσπάθεια ενοχοποίησης του κράτους πρώτης υποδοχής. Δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού», δήλωσε για τον διάδοχό του, όντας εμφανώς συγκινημένος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Loading