Βέτο στον όρο «Μακεδονία» βάζει η Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η Εκκλησία επιμένουν να βάζουν “βέτο” στον όρο “Μακεδονία” στο όνομα των Σκοπίων, όπως ξεκαθάρισε σήμερα στη συνάντηση που είχε με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Αυτή αποτυπώνεται στο γράμμα που έστειλε η Ιερά Σύνοδος στον πρωθυπουργό, όπως επίσης η θέση του απεικονίζεται στο γράμμα που έστειλε προς εμένα ο κ. Τσίπρας. Επομένως, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ανησυχία. Αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι θα υπάρξουν ανακοινώσεις» σχολίασε δεικτικά, τονίζοντας πως «η Πολιτεία εμμένει στο καθήκον της».

“Να βοηθήσουμε την Εκκλησία”

Για την ανάγκη «επαγρύπνησης» στα εθνικά θέματα και ειδικότερα σε αυτό της Μακεδονίας μίλησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Καμμένος, προσθέτοντας πως «το σημαντικότερο είναι να βοηθήσουμε εμείς, ως κράτος, την Εκκλησία, στους άρρηκτους δεσμούς που έχουμε».

Συμπλήρωσε δε, πως «το βασικό είναι να βοηθήσουμε το κύτταρο της οικογένειας, ώστε να γεννιούνται πολλά παιδιά και η Πολιτεία να στέκεται δίπλα τους, όπως στέκεται η Εκκλησία, με πολλούς τρόπους».

Σχετικά με το Σκοπιανό, ο Δ. Καμμένος δήλωσε ότι «η θέση μας είναι σαφής. Δεν δεχόμαστε κανένα όνομα και κανέναν αλυτρωτισμό. Όχι μόνο την ώρα της συμφωνίας, αλλά θα ζητήσουμε διασφαλίσεις και για την επόμενη ημέρα, ώστε να μην ξανασηκωθούν χάρτες, να μην υπάρχει «Μακεδονική» Εκκλησία, όπως τελευταία έχει εγερθεί αυτό το αίτημα ή για παράδειγμα η «μακεδονική» εθνικότητα στα διαβατήριά τους. Θα περιμένουμε μια συνολική λύση τελική και την οποία πιστεύουμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός και συμφωνούμε, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, με τη θέση της Εκκλησίας».

 

Loading