«Κολοσσιαία σκευωρία η υπόθεση Novartis»

Ως μία «κολοσσιαία σκευωρία» χαρακτήρισε την περίφημη «υπόθεση Novartis» σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς σε σχέση με την υπόθεση Novartis, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι «πρόκειται περί μίας κολοσσιαίας σκευωρίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε αυτούς τους ψευδομάρτυρες για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους. Προφανώς πιστεύαν ότι αν μας ανοίγανε τους λογαριασμούς μπορεί να έβρισκαν και λεφτά, όχι από την Novartis, αλλά από οποιοδήποτε άλλο θέμα, για να μας διασύρουνε και να μας τελειώσουνε πολιτικά. Γι’ αυτό άλλωστε είχαμε μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Χθες η εισαγγελία ανακοίνωσε πρώτον ότι οι ψευδομάρτυρες είναι ψευδομάρτυρες, δηλαδή λέγαν ψέματα, γιατί αν λέγαν αλήθεια δεν θα έμπαινε στο αρχείο η υπόθεση για τους τέσσερις πολιτικούς. Γιατί γι’ αυτούς τους τέσσερις που μπήκαν στο αρχείο, οι ίδιοι οι μάρτυρες έχουν πάρει λεφτά. Άρα οι εισαγγελείς έκριναν ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων αυτών ως προς του τέσσερις είναι ψευδείς. Προφανώς αν είναι ψευδείς για τους τέσσερις, δεν μπορεί να είναι αληθινές για τους πέντε ή για τους έξι».

«Η εισαγγελία πιέστηκε από την κυβέρνηση»

Παράλληλα τόνισε ότι «πιστεύω ότι η εισαγγελία εδώ έκανε μια πολιτική διαχείριση. Είχε μια τεράστια πίεση από την κυβέρνηση να μας ασκήσει διώξεις, δεν μπορούσαν να μας ασκήσουν διώξεις οι άνθρωποι και κάναν αυτό το σπαστό σε ανακοίνωση για να είναι κάπως πιο έκτακτο. Βρέθηκαν και αυτοί σε πίεση προφανώς. Δε μπορώ να δώσω άλλη δικαιολογία γιατί δεν υπάρχει ξέρετε και προηγούμενο νομικό. Στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε χώρα, όταν βγαίνει ένα πόρισμα βγαίνει ολόκληρο, δε βγαίνει μισό. Πόρισμα κεφάλαιο-κεφάλαιο δεν έχει ξαναβγεί».

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «βασικά υπάρχει μία κατηγορία. Ότι δεν βρήκαν λεφτά σε κανέναν από τους δέκα. Ούτε στον κύριο Λοβέρδο. Γιατί αν είχαν βρει λεφτά θα είχαν ασκήσει δίωξη για ξέπλυμα και δε θα χρειάζονταν την άδεια της Βουλής για να το κάνουν αυτό.  Άρα λοιπόν για να έρχεται ο φάκελος στη Βουλή δε θα έχουν βρει λεφτά σε κανέναν από τους 10».

Τέλος, ο Α. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «μέχρι και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών, μέχρι και την 22η Απριλίου, θεωρώ αδιανόητο να μην έχει ξεκαθαρίσει η εισαγγελία αυτήν την υπόθεση. Θα ήταν μεγίστη πολιτική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Loading