Αυτοί θα έπαιρναν συντάξεις 24.000 ευρώ!

Αυτοί θα έπαιρναν συντάξεις 24.000 ευρώ!

Μπορεί κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, οι συντάξεις να κόπηκαν ξανά και ξανά, όπως όμως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπήρχαν ορισμένες στο…συρτάρι που θα μπορούσαν να τινάξουν τα ταμεία στον αέρα!

Συγκεκριμένα, το στέλεχος της κυβέρνησης κατήγγειλε ότι υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες

να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις που άγγιζαν ακόμη και το ποσό των 24.000 ευρώ,

όπως αναφέρθηκε και σε ρεπορτάζ του politik.gr νωρίς το πρωί.

Εκτός όμως από τις υπερβολικά μεγάλες συντάξεις των 24.000 ευρώ υπήρχαν και άλλες

ύψους 10.000 ή 12.000, 15.000 και 18.000 ευρώ το μήνα, γεγονός που σήμαινε ότι το κόστος γι’ αυτές συνολικά σε 10 χρόνια θα έφταναν το αστρονομικό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποιοι ήταν οι δικαιούχοι

Ποιοι όμως θα έπαιρναν αυτά τα ποσά και γιατί τα δικαιούνται; Διότι πρόκειται για διπλοασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές που θήτευσαν στις ΔΕΚΟ αλλά και σε δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις που ξεπέρασαν τα 5.000 ευρώ ανέρχονται περίπου σε 1.000 ενώ πολύ λίγες σχετικά είναι αυτές που ξεπερνούσαν το ποσό των 7.000 ευρώ και αυτό γιατί ο εργαζόμενος είχε διανύσει ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών.

Καταργήθηκαν τα πλαφόν

Επιπλέον το πλαφόν των 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη έχει πλέον καταργηθεί, καθώς επίσης και αυτών των 3.000 ευρώ που υπήρχε για τις διπλές συντάξεις που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο των μνημονίων.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ήτοι η κ. Αχτσιόγλου είχε εντοπίσει την στρέβλωση που υπήρχε βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, ωστόσο καθυστερούσε την έκδοση αυτών των συντάξεων προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα.

“Ορισμένες δεν τις πρόλαβα”

Αυτοί θα έπαιρναν συντάξεις 24.000 ευρώ!

 

Αυτό ανάγκασε συνταξιούχο του ταμείου νομικών που περίμενε να εκδοθεί η σύναξη της (η οποία άγγιζε το ποσό των 15.000 ευρώ) να προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας το ξεπάγωμα του ποσού που είχε να παίρνει ως σύνταξη.

Ήδη πάντως όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης «μια επιστημονική ομάδα, εξετάζει την αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου», παγώνοντας παράλληλα τις διαδικασίες για την εντολή εκδόσεως των υπέρογκων συντάξεων αν και όπως εξήγησε «κάποιες έχουν εκδοθεί. Δεν τις πρόλαβα» .

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας σε πρωινή εκπομπή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Γ. Ζαββός: Στόχος της κυβέρνησης να ενισχυθούν η ευρωστία και η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος

Loading