Αυγενάκης: «Τα αποτελέσματα της Συνόδου δεν είναι αισιόδοξα»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη κατά τη Σύνοδο στη Βάρνα, άσκησε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Real Fm»

«Τα αποτελέσματα χθες, δεν είναι αισιόδοξα γιατί αν κρίνουμε από το τελικό κείμενο, η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν φρόντισε να ασκηθεί συντονισμένη διεθνής πίεσης για το θέμα των δύο αξιωματικών» τόνισε αρχικά ο Λ. Αυγενάκης και πρόσθεσε πως «η κυβέρνησης όφειλε να κινητοποιηθεί σε όλα τα διεθνή φόρα και να απευθυνθεί στα διεθνή ΜΜΕ, όπως έκανε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ έγκαιρα, προκειμένου να αξιοποιήσει το μομέντουμ της ισχυρής απόφασης της συνόδου κορυφής».

Επιπλέον σημείωσε πως «το θέμα έπρεπε να πάρει διάσταση από την πρώτη στιγμή και όχι να χαθούν στη μετάφραση αρκετά κυβερνητικά στελέχη».

“Ήπια γλώσσα από την ΕΕ”

Σ’ ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο κ. Γιούνκερ απηύθυνε στον Ερντογάν μια ευχή και όχι μια προειδοποίηση. Δεν ασκήθηκε η απαιτούμενη πίεση που θα περιμέναμε από την ΕΕ. Ο κ. Τουσκ από την άλλη αρκέστηκε να διατυπώσει την ανησυχία της ΕΕ. Διαπιστώνω μια ήπια διπλωματική γλώσσα. Ο δε κ. Ερντογάν στις δικές του δηλώσεις δεν θεώρησε καν αναγκαίο να θίξει το θέμα των δύο στρατιωτικών, αποφεύγοντας να δεσμευθεί δημοσίως, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες μας για την παράταση της κράτησης τους».

Loading