Αυγενάκης: «Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης θα γίνει με αποκαΐδια»

«Δεν έχουν μάθει τίποτα. Μετά από 91 νεκρούς στο Μάτι και 24 στη Μάνδρα συνεχίζουν να γεμίζουν θέσεις ευθύνης με κομματικά κριτήρια νομίζοντας πως θα κατέχουν την εξουσία ισόβια», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αθήνα 9.84» ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Δεκαπέντε ημέρες από την τραγωδία στην Αν. Αττική ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει, αγγίζοντας τους 91, χωρίς να υπολογιστούν σ’ αυτόν, οι αγνοούμενοι και αυτοί που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.
  • Η Κυβέρνηση από τις πρώτες στιγμές της φονικής πυρκαγιάς χειρίστηκε την κατάσταση με όρους επικοινωνιακούς, με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο του συντονιστικού, να κάνει ερωτήσεις που δεν θα έκανε ούτε παιδί Δημοτικού, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για τους νεκρούς που υπήρχαν.
  • Κι αν δεν γνώριζε, δεν όφειλε να ρωτήσει για το αν υπήρχαν νεκροί ή έστω τραυματίες; Θέλησε, έτσι, να αγοράσει χρόνο πιστεύοντας προφανώς, πως θα μπορούσε να κρύψει, έστω για λίγο, την ύπαρξη θυμάτων και τις βαριές ευθύνες που τον βαρύνουν προσωπικά.
  • Ανθρωπιά ή έχεις ή δεν έχεις και οι πρώτες αντιδράσεις τη Κυβέρνησες έδειξαν πως δεν έχουν. Δεν έχουν συναίσθηση του μεγέθους της τραγωδίας. Και δεν μπορούν να καταλάβουν. Τους έχει κυριεύσει ο κυνισμός και η αλαζονεία.
  • Αντίθετα, ως ΝΔ από την πρώτη στιγμή κάναμε ό,τι μπορούσαμε μακριά από κομματικές στρατηγικές και χωρίς κανένα επικοινωνιακό όφελος, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε με κάθε μέσο τους συνάνθρωπους μας που βίωσαν αυτή τη φρικτή τραγωδία.
  • Προσπαθούν έστω και τώρα να χτίσουν άλλοθι, ενώ δεν έχουν ζητήσει ξεκάθαρα ένα «συγγνώμη». Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προσβλητικές δηλώσεις του κ. Πολάκη για τα θύματα της τραγωδίας τα οποία, όπως είπε, θολώνουν την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης.
  • Οι παραιτήσεις μερικών εκ των υπευθύνων δείχνουν πως τελικά δεν έγιναν όλα τέλεια. Η αντικατάσταση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, ωστόσο δεν έγινε στο πλαίσιο απόδοσης ευθυνών, αλλά για την εξυπηρέτηση κομματικών φίλων.
  • Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Είναι μια κυβέρνηση που προωθεί και στηρίζει τους ανίκανους σε θέσεις ευθύνης έναντι των χρήσιμων και ικανών.
  • Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι νέοι αρχηγοί; Έχουν την εμπειρία που χρειάζεται; Έχουν μετάσχει σε ανάλογες επιχειρήσεις όπως αυτή στο Μάτι; Επελέγησαν οι κατάλληλοι ή αυτοί που είναι περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ;
  • Την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Πέρα από την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης στα λόγια, είναι επιβεβλημένο να αναλάβει ουσιαστικά την ευθύνη για τα όσα τραγικά συνέβησαν στις 23 Ιουλίου.
  • Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης θα γίνει με αποκαΐδια. Με αναποτελεσματικούς ανθρώπους από τους οποίους η κοινωνία έχει πάρει οριστικά διαζύγιο. Ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει και το τελευταίο κεφάλαιο πολιτικής αξίας που είχε.
  • Η Κυβέρνηση έχει κάνει τον κύκλο της. Έχει υψώσει τείχος ανάμεσα στην κοινωνία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, δεν έχει νόημα η συναίνεση με μια τέτοια κυβέρνηση. Η κοινωνία τους δείχνει την πόρτα της εξόδου.
  • Οι πολίτες έχουν ανάγκη μια νέα υπεύθυνη Κυβέρνηση κι έναν ικανό και ειλικρινή πρωθυπουργό που θα εργαστεί σκληρά και θα κάνει τα πάντα για το κοινό καλό, για να ορθοποδήσει ξανά η χώρα.

Loading