«Ατύχημα» στο Αιγαίο προβλέπει και η Der Standard

«Ατύχημα» στο Αιγαίο προβλέπει και η Der Standard, με την Αυστριακή εφημερίδα να εστιάζει στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα φιλοξενείται συνέντευξη του καθηγητή του πανεπιστημίου της Κολούμπια, Νικόλα Κατσίμπρα, ο οποίος υποστηρίζει ότι η στρατηγική των κλιμακούμενων εντάσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο είναι απόρροια των οικονομικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Κλιμάκωση των απειλών

Όπως εξηγεί τη θεωρία του για ατύχημα στο Αιγαίο ο κ. Κατσίμπρας στην Der Standard: «Γι’ αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε κλιμάκωση των απειλών, τόσο ποιοτικό, όσο και ποσοτικά» σχολιάζει. Μάλιστα αποδίδει πολλές από τις αξιώσεις της Τουρκίας και σε εσωτερικούς πολιτικούς στόχους του Ερντογάν οι οποίες, όπως παρατηρεί, «είναι πραγματικές απειλές της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας».

«Με κάθε πρόκληση μεγαλώνει η πιθανότητα ατυχήματος»

«Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα στα δυο, κυρίως μετά την ιστορικών διαστάσεων αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας πέρυσι» σχολιάζει ο κ. Κατσίμπρας. Και προειδοποιεί ο λέκτορα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο: «Με την κάθε νέα πρόκληση μεγαλώνει η πιθανότητα ατυχήματος κυρίως λόγω της επιθετικής στάσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

Loading