Απετράπη προβοκάτσια στα Ίμια

Παρά λίγο να βάλει τη χώρα σε μεγάλους μπελάδες, η απονενοημένη προσπάθεια ενός μέλους ακροδεξιάς οργάνωσης, που θέλησε να μεταβεί στα Ίμια αλλά την τελευταία στιγμή η προσπάθειά του αυτή απετράπη από τις αρχές ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, άτομο το οποίο μετέχει στην ακροδεξιά οργάνωση «Ανακατάληψη» βρέθηκε στην Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες και προσπάθησε να ναυλώσει πλωτό προκειμένου να φτάσει στις βραχονησίδες των Ιμίων με σκοπό να προχωρήσει σε επικίνδυνη προβοκατόρικη ενέργεια η οποία και θα κατέληγε στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν βρήκε άτομο να τον μεταφέρει

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο ισχυρίζονταν στους ντόπιους κατοίκους του νησιού πως ήθελε να ναυλώσει φουσκωτό για να πάρει…«άγιο χώμα» από τα Ίμια προκειμένου να το πάει στο συλλαλητήριο. Όταν διαπίστωσε ότι κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, μετέβη με πλοιάριο της γραμμής στην Ψέριμο, όπου ούτε εκεί κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του.

Μάλιστα οι ντόπιοι ειδοποίησαν τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές με αποτέλεσμα αυτές να τον εμποδίσουν να φτάσει στα Ίμια. Να σημειωθεί, ότι ο ακροδεξιός επίδοξος προβοκάτορας είναι τεχνικός υπάλληλος στο υπουργείο Εξωτερικών!

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος εάν τελικά το σχέδιο του είχε υλοποιηθεί, ουδείς μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία την στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα για την ονομασία της πΓΔΜ.

Loading