«Απεταξάμην» τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Ως απόδειξη της επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις τριπλές κάλπες της 26ης Μαΐου αντιμετωπίζουν στη Νέα Δημοκρατία τη σωρεία αντιδράσεων υποψηφίων δημάρχων στα χρίσματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δώδεκα ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο τρόπος με τον οποίο αποποιήθηκαν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος ο νυν δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου και εκ νέου υποψήφιος Ευάγγελος Μπουρνούς, όπως επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος και ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αποτελεί ηχηρή «σφαλιάρα» για το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως εξήγησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, «οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις αναρίθμητων δημάρχων ανά τη χώρα που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία απολύτως σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μια βροντερή ένδειξη της επερχόμενης ήττας του και της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται στη χώρα».

Ούτε οι κομματικοί δεν θέλουν χρίσμα

Εντύπωση πάντως προκαλεί η σφοδρότητα με την οποία πολλοί από εκείνους που πήραν το χρίσμα σπεύδουν να φωνάξουν «απεταξάμην» τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Λουκάς, για παράδειγμα, κάλεσε όσους σέβονται τον θεσμό της αυτοδιοίκησης να τον «εμπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικούς τους σχεδιασμούς». Ανάλογο ήταν το ύφος και του Ευάγγελου Μπουρνούς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειάς μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι δε συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια».

«Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά» σχολίασε από τη δική του πλευρά ο Γιώργος Καραμέρος, απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.

Στο επίκεντρο οι αδύναμοι συνταξιούχοι

Πέρα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη ΝΔ στρέφουν την προσοχή τους και στη στήριξη των αδύναμων συνταξιούχων. Στην τελευταία ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως η δική του κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να δημιουργήσει έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξής τους. «Για να το εξασφαλίσουμε αυτό, όμως, χρειάζεται μία άλλη οικονομική πολιτική» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει υπέρ της χορήγησης του επιδόματος. «Εμείς το ψηφίζουμε διότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι τα 500 ευρώ που θα πάρει ένας χαμηλοσυνταξιούχος δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή οικονομική κατάσταση. Εάν πιστεύουμε, όμως, ότι αυτό είναι κάτι το οποίο εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται μόνο για προεκλογικούς λόγους, αυτό ας το κρίνουν οι ακροατές μας» σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Loading