Απαξιώνει το συλλαλητήριο ο Κοτζιάς (pic)

Απαξιώνει πλήρως το συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος ο Νίκος Κοτζιάς, δείχνοντας με τον πλέον ηχηρό τρόπο πως αγνοεί το μήνυμα που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου για το Σκοπιανό.

Με tweet του, o Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έκανε μια αποτίμηση του συλλαλητηρίου γράφοντας πως «σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής». Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη».

Σε γραμμή ΕΛ.ΑΣ. ο Κοτζιάς

Πλήρως ταυτισμένος με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που έκανε λόγο για 140.000 συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, ο Νίκος Κοτζιάς γράφει στο tweet πως «εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Η τοποθέτηση Κοτζιάς, έστω και μέσω twitter, ήταν η πρώτη κυβερνητική αντίδραση στο συλλαλητήριο, φανερώνοντας και το πως το αντιμετώπισε η κυβέρνηση. Παρόλα αυτά η ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση της κίνησης «Πράττω», στην οποία ανήκει μαζί με τον Νίκο Τόσκα, και η οποία έγραφε πως «η  συντριπτική πλειοψηφία όσων  συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».

Loading