«Αν δεν λύσουμε το Μακεδονικό σε τρεις μήνες, θα έχουμε πρόβλημα»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Τη, συγκρατημένη πάντως, δυσφορία ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να προκαλεί η παρελθοντολογία με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τη δική της έλλειψη συνοχής επιτιθέμενη στη ΝΔ για τις δύο γραμμές που πράγματι υπάρχουν στην αξιωματική αντιπολίτευση για το Μακεδονικό.

«Βρισκόμαστε στο 2018, ούτε στο 1992, ούτε στο 2008 για να επιμένουμε σε μια κριτική που αφορά πρόσωπα, ακόμα και νεκρά, τα οποία έχει κρίνει ο ελληνικός λαός και θα κρίνει η Ιστορία.

Το ζητούμενο είναι να πάψουμε να δείχνουμε σκορποχώρι με τις αντιφατικές καθημερινές δηλώσεις από το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ.

Δεν είναι δυνατό ο Νίκος Κοτζιάς να προεξοφλεί λύση μέχρι το καλοκαίρι κι ο Πάνος Καμμένος να προσεύχεται να μην υπάρξει κι αυτό να το γνωρίζουν οι πάντες», μας λέει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά τους, πάντως, στο Μαξίμου επιμένουν να θέτουν στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αναρωτιούνται γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πάψει να αναφέρει στις ομιλίες του- όπως στην τρέχουσα περιοδεία του στην Πελοπόννησο- πως η θέση του κόμματός του είναι σύνθετη ονομασία erga omnes.

Πως θα λύσουν τον γόρδιο δεσμό

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουν πως ενώ ο κ. Καμμένος δηλώνει δημοσίως την πλήρη υποστήριξή του στον κ. Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, στην Πειραιώς σκέφτονται ακόμα και τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να λυθεί εκεί ο γόρδιος δεσμός.

Όπως κι αν έχει, ακόμα κι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του έχουν αντιληφθεί πλέον ότι η επίλυση του Μακεδονικού δεν πρόκειται να αποδειχθεί η βόλτα στο πάρκο μια καλοκαιρινή ημέρα, όπως την είχαν προδικάσει στο σχεδιασμό τους.

Γι’ αυτό και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ιδίως μετά από το συλλαλητήριο της Κυριακής που τους ανησυχεί ιδιαιτέρως, θα ρίξουν τους τόνους, αναμένοντας από τη διαπραγμάτευση τα απτά αποτελέσματα που θα μπορέσουν να αποστομώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Στο Μαξίμου ελπίζουν πως αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, σε διαφορετική περίπτωση παραδέχονται ότι θα προκύψει πολιτικό πρόβλημα.

Loading