Αλ. Τσίπρας: «Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός»

«Προχωρούμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μηνιαίως, όσο και στην κατάργηση του υποκάτωτου μισθού για νέους κάτω των 25», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση προχωρά σε «μία εμβληματική για τον κόσμο της εργασίας πρωτοβουλία. Μία αύξηση που θα τονώσει και την πραγματική οικονομία».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι ιστορική, γιατί είναι η πρώτη μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση στο τέλος της συνταγματικής της θητείας το φθινόπωρο του 2019», υπογράμμισε.

«Υλοποιήσεις από μία κυβέρνηση που μπορεί και ξέρει»

«Οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές πρέπει να υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση που μπορεί και ξέρει. Από την κυβέρνηση που κατάφερε την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων, από την κυβέρνηση που κατέστησε το δημόσιο χρέος βιώσιμο και επανέφερε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σήμερα εκκίνησε και η διαδικασία έκδοσης 5ετους ομολόγου, σημειώνοντας πως αυτ΄λο το γεγονός κατεδαφίζει άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος. «Δεν αντιμετωπίζουμε επικοινωνιακά αυτό το θέμα αλλά με σοβαρότητα. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά με προσανατολισμό το όραμά μας που είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Στόχος τον Οκτώβριο του 2019 οι πολίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Και όλοι βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Στόχος μας να αφήσουμε πίσω την κρίση και τις αιτίες που τη δημιούργησε. Να κάνουμε τη χώρα πρωταγωνίστρια στην περιοχή», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Loading