«Αλέξης Τσίπρας ή Δεξιά» το νέο τσιτάτο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Την ώρα που καταρρέει η κυβερνητική βεβαιότητα για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι εκνευρισμένος με δημοσίευμα που τον ήθελε να παζαρεύσει οφίτσια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μαξίμου μέχρι τα Χριστούγεννα σχεδιάζουν να έχουν ολοκληρώσει την υπερψήφιση από τη Βουλή και των υπολοιπων θετικών μέτρων που είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο, πέρα από τον προϋπολογισμό, θα ψηφιστούν η περιλάλητη κατάργηση της περικοπής των συντάξεων, η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών, οι προσλήψεις τουλάχιστον 3.000 ατόμων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», προσλήψεις 15.000 ατόμων, εκπαιδευτικών κι εξειδικευμένου προσωπικού, στην Ειδική Αγωγή, σε βάθος τριετίας, καθώς και το εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια για τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

Εντός του 2019, εξάλλου, αναμένεται να ψηφιστεί και η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, με αφετηρία την 1/1/2021, η οποία θα σημάνει ψαλίδισμα κατά δύο μονάδες του μεγάλου συντελεστή, από 24% σε 22%, και του μικρού από 13% σε 12%.

Ταυτοχρόνως, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν κι ένα ακόμα σημαντικό χτύπημα, την κατάργηση δηλαδή της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Πεποίθηση χάρη στη μείωση της ψαλίδας

Όπως κι αν έχει, στόχος είναι η πλήρης αξιοποίηση των υπερπλεονασμάτων για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και με την πεποίθηση που υπάρχει στο Μαξίμου και η οποία στηρίζεται στη μείωση της δημοσκοπικής ψαλίδας από τη ΝΔ ότι το παιχνίδι γυρίζει και θα ξαναείναι οι νικητές των εκλογών.

Γι’ αυτό ενδυναμώνονται οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που προτιμούν τη διεξαγωγή των εκλογών με τη λήξη της τετραετίας, αφού πιστεύουν ακράδαντα ότι ο χρόνος είναι σύμμαχός τους.

Το ίδιο πιστεύουν και για το δίλημμα «Τσίπρας ή παλινόρθωση της Δεξιάς», το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο δρόμο της απόλυτης πόλωσης.

Loading