Αδειάζει Τσίπρα ο Πιτσιόρλας για την «καθαρή έξοδο»

Αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέργιος Πιτσιόρλας δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι δηλώσεις και οι προβλέψεις περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια ή πιστοληπτικής γραμμής.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης θόλωσε το αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνοντας πως η χώρα πρέπει να αποφύγει πάση θυσία την εφαρμογή νέου προγράμματος τον Αύγουστο.

Μιλώντας στην ολομέλεια υποστήριξε ότι μετά τη λήξη του μνημονίου η Ελλάδα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει το μέλλον της με μεγαλύτερη αυτονομία από ότι σήμερα διότι, σε διαφορετική περίπτωση, νέο πρόγραμμα συνεπάγεται αυξημένη εποπτεία και άρα αδυναμία της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης να διαμορφώσει νέο μείγμα πολιτικής

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με μεγαλύτερη αυτονομία από ότι σήμερα. Αυτό είναι κεντρικό θέμα γι’ αυτό και στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα. Διότι νέο πρόγραμμα -με τη μία ή την άλλη μορφή- σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία δική μας να διαμορφώσουμε νέο μείγμα πολιτικής» τόνισε.

«Δεν χρειάζονται προβλέψεις»

Και αμέσως μετά έριξε και τη… βόμβα: «Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το αν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε. Αλλά πρέπει να είναι στόχος μας να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά. Πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε πάρα πολύ, θα πρέπει να βγούμε στις αγορές. Άρα από τώρα έως και τον Αύγουστο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει. Να βγούμε στις αγορές και να μπορούμε από κει και πέρα μόνοι μας να αποφασίζουμε».

Loading