Ίμια: Τουρκικά πλοία εμπόδισαν τον Καμμένο! (vd)

Ακόμη ένα θερμό επεισόδιο καταγράφηκε κοντά στα Ίμια την Κυριακή (28/1). Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet, η τουρκική ακτοφυλακή εμπόδισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να προσεγγίσει τη βραχονησίδα.

Πήγε να ρίξει στεφάνι

Ο κ. Καμμένος μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να ρίξει στεφάνι και να τιμήσει τη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, οι οποίοι είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων, το 1996.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη Hurriyet, η τουρκική ακτοφυλακή δεν επέτρεψε στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» να προσεγγίσει τα Ίμια.

«Η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Καρντάκ (σ.σ. έτσι αναφέρουν οι Τούρκοι τα Ίμια) και η ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από προειδοποιήσεις. Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο», φέρεται να δήλωσε για το περιστατικό ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Hurriyet έχει ανέβει και σχετικό video, καθώς και φωτογραφία.

Ίμια: Τουρκικά πλοία εμπόδισαν τον Καμμένο!

Καμία αναφορά από το υπουργείο

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη ρίψη στεφάνου δε γίνεται η παραμικρή αναφορά στο περιστατικό.

Όσον αφορά την ομιλία του κ. Καμμένου στο «Νικηφόρος», ο υπουργός είπε τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ, για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια.

Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.

Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο «Νικηφόρος», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι, όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «Νικηφόρος». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».

Loading