Έφτασε με ελικόπτερο ο Τσίπρας στην Ιθάκη

Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης έφτασε στην Ιθάκη με ελικόπτερο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο δημαρχείο του νησιού όπου έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα.

Αλ. Τσίπρας: Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο

Ο δήμαρχος Ιθάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

«Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Έχω πολλά χρόνια να έρθω. Με μηχανάκι και μία σκηνή είχα έρθει όταν ήμουν φοιτητής. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο» είπε ο πρωθυπουργός.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, διάρκειας περίπου οκτώ λεπτών, θα είναι μαγνητοσκοπημένο και θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα  είτε θα γίνει από προαύλιο χώρο ξενοδοχείου ή από το Λαζαρέτο, το μικρό νησάκι μέσα στον κόλπο στο Βαθύ. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η ώρα που θα γίνει το διάγγελμα.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο κ. Στανίτσας.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Δήμαρχος Ιθάκης: Σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκα

«Ειδοποιήθηκα πριν από ένα τέταρτο ότι θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη για να κάνει το διάγγελμα» δήλωσε ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.

Ο δήμαρχος Ιθάκης μιλώντας στον στον Realfm είπε πως «δεν μας έχουν δώσει ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν έχουν ενημερώσει και για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα».

Loading