Ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με ή χωρίς λύση για το όνομα θέλει η Βρετανία

Την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με ή χωρίς λύση για το όνομα ζητά η Μεγάλη Βρετανία. Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις έντονες ανησυχίες που κυριαρχούν στο εσωτερικό της χώρας μας ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να πείσει με τα επιχειρήματά της για την αποφυγή χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.

Την επιθυμία του Λονδίνου επιβεβαιώνει το άρθρο 42 εγγράφου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, στο οποίο αναφέρεται ότι: «Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η συνεργασία θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.  Συμφωνούμε με τη διαρκή υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση σχετικά με τις φιλοδοξίες ένταξης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Μακεδονίας. Με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, η ένταξή τους θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στην περιοχή».

Με το παραπάνω έγγραφο η Άνω Βουλή της Μεγάλης Βρετανίας καλεί την κυβέρνηση της Τερέζα Μέϊ να ενισχύσει τις προσπάθειες των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ακόμα και χωρίς να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 43 του εν λόγω εγγράφου: «Η Κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την “Μακεδονία” να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, με ή χωρίς λύση στο ζήτημα του ονόματος».

Loading