Δεν αποκλείεται έκπληξη για τις συντάξεις!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Δεν αποκλείεται έκπληξη Τσίπρα για τις συντάξεις στη ΔΕΘ, την ίδια ώρα που νέες επεκτάσεις κλαδικών συμβάσεων, μετά από τις τέσσερις που υπόγραψε τη Δευτέρα η Έφη Αχτσιόγλου και οι οποίες αφορούν 75.000 υπαλλήλους, προαναγγέλλουν από το Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές εμφανίζονται αισιόδοξες πως το κοινωνικό πακέτο το οποίο θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ θα αντιστρέψει άμεσα το αρνητικό κλίμα και θα αποδείξει ότι το τέλος των μνημονίων δεν είναι απλώς σχήμα λόγου.

Σημειώνουν, εξάλλου, πως οι παροχές και οι φοροελαφρύνσεις έχουν χρονική διάρκεια τουλάχιστον τετραετίας κι αυτό καταδεικνύει ότι δεν σχετίζονται με εκλογικές σκοπιμότητες.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, αναφέρουν πως ωφελημένοι δεν θα είναι μόνο οι μισθωτοί, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες, οι οποίοι θα δουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να μειώνονται ακόμα και κατά 25%.

Τίποτα, πάντως, δεν έχει κλειδώσει οριστικώς ούτε για τις φοροελαφρύνσεις, ενώ δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός, βλέποντας και τα θετικά σινιάλα από τις Βρυξέλλες, να κάνει την έκπληξη και να ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη τη μη περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου.

Πιθανότερο παραμένει, ωστόσο, να ανακοινωθούν άλλα μέτρα, όπως η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

“Ο Μητσοτάκης σε πανικό”

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου επισημαίνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό εξαιτίας της υπόθεσης Φλώρου κι αναζητά σανίδες σωτηρίας στην παραποίηση παλιών ντοκουμέντων για το Μακεδονικό και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Κώστα Βαξεβάνη και στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Όσον αφορά τον εκδότη του Documento, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιμένουν να ισχυρίζονται πως λειτουργεί αφ’ εαυτού του ως ιδιώτης και δημοσιογράφος κι όχι ως εκτελεστικό όργανο του κ. Τσίπρα.

Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Βαξεβάνης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Politik, έχει εκμυστηρευτεί πως η στήριξή του στο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την εμπιστοσύνη του στα “νέα παιδιά” και στο φόβο του για το τι μπορεί να σημαίνει για τους πολίτες μια πρωθυπουργία Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, δεν είναι καθόλου τυχαία η ανανέωση της θητείας του Βαγγέλη Αποστολάκη, ο οποίος θα παραμείνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τέταρτη συνεχή χρονιά αφού χαίρει της εκτίμησης τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ενώ θεωρείται σεβαστό πρόσωπο ακόμα κι από τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Loading