Έβαλε τη γραβάτα, την έβγαλε και… έταξε ο Τσίπρας!

Η βυσσινή γραβάτα του Αλέξη Τσίπρα ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην κυβερνητική φιέστα που έστησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Ζάππειο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τη γραβάτα, την έβγαλε και… έταξε!

Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της”. Υπογράμμισε επίσης πως «όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό: «Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα». Τόνισε ακόμα ότι η χώρα περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία.

«Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος».΄

Όπως είπε: «Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας”, τονίζοντας ότι “σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων».

«Το 2019 θα σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα»

«Πλέον έχουμε αποκαταστήσει σε τέτοιο βαθμό την απόδοση της ελληνικής οικονομίας που έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε στοχευμένες ελαφρύνσεις”, “να προχωρήσουμε σε μείωση φόρων το 2019 αλλά και σε υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας» συμπλήρωσε, για να προσθέσει πως: «Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε το δρόμο της επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Και κατέληξε: «Τον Σεπτέμβριο του ’19 θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα».

Loading