Άλλοι τρεις υπουργοί με επίδομα ενοικίου

Μετά την αποκάλυψη ότι η τέως υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου είχε λάβει επιδότηση 23.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι άλλοι τρεις υπουργοί λάμβαναν επίδομα ενοικίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μαρδα, τον Κωνσταντίνο Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας, και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ειδικότερα για τον κ. Φωτάκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε εγκριθεί το ποσό των 5.000 ευρώ ενώ για τον κ. Σγουρίδη το ποσό των 7.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Φωτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι δεν έχει κάνει χρήση του συγκεκριμένου επιδόματος.

«Ουδέποτε πήρα επιδότηση ενοικίου η οποιασδήποτε άλλη δαπάνης αυτό δεν έχει να κάνει με ενοίκιο αλλά με έξοδα κίνησης που ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει. Μένω σε σπίτι του γιου μου στην Αθήνα και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε αυτή η πίστωση», τόνισε ο κ. Φωτάκης.

«Οταν είχα αμφιβολία στο πού θα μείνω είχε γίνει αυτή η αίτηση. Το γεγονός είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ χρήση», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός ‘Ερευνας και Τεχνολογίας και πρόσθεσε: «το χαρτί δεν είναι για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής. Δεν έχω πάρει χρήματα ούτε για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης ερωτηθείς αν έχει κάνει χρήση του ποσού των 7.000 ευρώ που είχε εγκριθεί απάντησε ότι συνολικά είχε λάβει το ποσό των 350 ευρώ.

«Πήρα 350 ευρώ, πενήντα ευρώ το μήνα για επτά μήνες για ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο έμενε. Μπορεί να έχει υπάρξει η δαπάνη αλλά για να εκταμιευθεί πρέπει να φέρεις απόδειξη του ενοικίου σου. Από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος έκανα αίτηση και πήρα το ποσό που ήταν 350 ευρώ συνολικά», τόνισε ο κ. Σγουρίδης

 

 

Loading