Άλλοι τέσσερις υπουργοί δέχτηκαν απειλές

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αλλά και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά άλλοι τέσσερα κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί) έχουν δεχτεί απειλητικά μηνύματα σήμερα.

Τούτο συνέβη μέσω της δεύτερης επιστολής που έλαβε σήμερα ο ΥΠΕΞ, η οποία κοινοποιείται σε άλλους τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης, που μέχρι στιγμής για λόγους ασφαλείας δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα ονόματά τους.

Σ’ αυτή τη δεύτερη επιστολή σύμφωνα με πηγές, υπάρχουν συνολικές απειλητικές αναφορές προς όλους τους εκπροσώπους της Ελληνικής Βουλής και καταλήγει με την φράση: «Να μπει ο στρατός στη Βουλή».

Τόσκας: “Κι άλλοι υπουργοί έχουν δεχτεί απειλές”

Στο μεταξύ, στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε σε μεσημεριανές του δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Προτασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος εκτός των άλλων τόνισε ότι εκτός του Νίκου Κοτζιά, υπάρχουν κι άλλοι υπουργοί που έχουν λάβει απειλητικές επιστολές.  «Υπάρχουν επιστολές που γράφουν ότι κοινοποιούνται και σε άλλα υπουργεία. Θα δούμε τι γίνεται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν είναι η κύρια έκφραση πάνω σε αυτό το ζήτημα από τους ακραίους κύκλους. Η κύρια έκφραση βγαίνει μέσα από τη φωνή της κυβέρνησης από τη μια μεριά των ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη της αντιπολίτευσης και άλλων πολιτών που δεν εκφράζονται οι ακραίοι. Ποτέ δεν εκφράστηκαν και δεν έδωσαν το χρώμα τους οι ακραίοι, αλλά δημιουργούν πρόβλημα, δημιουργούν πρόβλημα στη νομιμότητα, δημιουργούν πρόβλημα στον διάλογο για τα εθνικά θέματα».

«Εμείς δεν παίζουμε με τις σκοπιμότητες»

Σε ερώτηση για το αν η δημοσιοποίηση της ύπαρξης της επιστολής θα λειτουργήσει θετικά ή μπορεί να έχει διαφορετικό αντίκτυπο σε ανθρώπους που σκέφτονται με περίεργο τρόπο, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι…«εμείς δεν παίζουμε με τις σκοπιμότητες. Εμείς παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο αυτοί που έχουν οποιαδήποτε άποψη».

 

Loading