Παπακώστα για Novartis: «Να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία»

Την πεποίθησή της, ότι όλοι όσοι αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis θα πρέπει να παραιτηθούν, εξέφρασε η Κατερίνα Παπακώστα, με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο 24/7.

Η ανεξάρτητη βουλευτής, μάλιστα, υποστήριξε πως «η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο και η Βουλή έκανε πολύ σωστά τη δουλειά της», ενώ παρατήρησε ότι κατά την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «ήταν υπό πίεση».

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη, διότι κάθε πολιτικός, ανεξάρτητα πού ανήκει, από τη στιγμή που κάθεται στην καρέκλα του έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβεί και κάποτε με πολύ θάρρος εμείς οι πολιτικοί πρέπει να αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη», σχολίασε η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε πως η Βουλή «στο σύνολό της, θα ερευνήσει με αντικειμενικότητα το θέμα στο μέτρο των δυνατοτήτων της».

«Να αποδοθούν ευθύνες»

Παράλληλα, η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι υπάρχει «σκάνδαλο Novartis σε παγκόσμιο επίπεδο» και πως «η Ελλάδα πρέπει να βρει τη ζημία του Δημοσίου και να αποδοθούν ευθύνες».

«Η επιχείρηση να υπάρχει υπερσυνταγογράφηση είναι μία αλήθεια και υπάρχουν εταιρείες οι οποίες επιχειρούν να έχουν προνομιακή θέση στην αγορά», πρόσθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής, επισημαίνοντας ότι γι’ αυτό «πρέπει να υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι θα θωρακίζουν και όταν δεν τηρούνται να υπάρχουν κυρώσεις».

Επίσης, χαρακτήρισε αυτονόητο ότι «πρέπει να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία», υποστηρίζοντας ότι «τα κόμματα και οι πολιτικοί οργανισμοί δεν μπορούν να χρεώνονται ατομικές παραλείψεις στελεχών τους».

«Όταν έχεις ένα ζήτημα, εάν έχεις θεσμικό ρόλο, πρέπει να κάνεις στην άκρη. Δεν θα το χρεωθεί το κόμμα, η παράταξη, ο πολιτικός οργανισμός. Θα καθαρίσεις το θέση σου και στη συνέχεια θα πορευτούμε πάλι μαζί», ανέφερε σχετικά.

«Να προσέξει η κυβέρνηση»

Όσον αφορά την κυβέρνηση, η κ. Παπακώστα της συνέστησε «να προσέξει, ώστε να μην καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι υπάρχει η διάθεση να σπιλωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι για να κερδίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η συμβουλή της προς την αντιπολίτευση, στην οποία συνέστησε «να μη δίνεται η εντύπωση στην κοινωνία ότι κάποιοι επιχειρούν να σπιλώσουν».

«Υπό πίεση ο Σαμαράς»

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, η κ. Παπακώστα απάντησε με… Σεφέρη, λέγοντας «το ύφος είναι ο άνθρωπος» και προσθέτοντας πως «στη δημόσια παρουσία πρέπει να υπερβαίνεις την πικρία, τη στεναχώρια και το αίσθημα ότι αδικείσαι».

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός «προχθές ήταν κάτω από την πίεση».

«Εμένα αυτές οι συμπεριφορές δεν με βρίσκουν ποτέ σύμφωνη. Οι τόνοι θα έπρεπε να ήταν διαφορετικοί», πρόσθεσε.

Loading