Κύπρος: Αναβάλλεται η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναβάλλεται η γεώτρηση της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στον στόχο «Σουπιά», μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις και την παρ’ ολίγο σύγκρουση με τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Την είδηση επιβεβαίωσε, μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Τόνισε, πάντως, ότι «δεν ακυρώνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ενημερώθηκε η Ευρώπη

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ήδη το γεωτρύπανο αναχώρησε για το Μαρόκο, ενώ για το επεισόδιο που έβαλε για τα καλά στον «πάγο» τη γεώτρηση ενημερώθηκε άμεσα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Παύλο Ξανθούλη, μετά τις σημερινές εξελίξεις η Λευκωσία επιδιώκει πλέον ξεκάθαρη διασύνδεση της ευρωτουρκικής συνάντησης κορυφής, που προγραμματίστηκε για τις 26 Μαρτίου στη Βάρνα, με τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading