Ο Ερντογάν απειλεί εκ νέου Ελλάδα και Κύπρο

Σε απειλές και προκλητικές δηλώσεις με αφορμή τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ και για τις βραχονησίδες στο Αιγαίο προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ερντογάν είπε:

Απειλεί Ελλάδα και Κύπρος “να μην κάνουν το λάθος βήμα”

«Κανείς να μην νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Το “οθωμανικό χαστούκι”

«Τουρκικά πολεμικά πλοία παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή», τόνισε, και όπως μεταδίδει το CNN Turk, επισήμανε ότι «όλοι αυτοί που λένε ότι θα προβούν σε αντίποινα εάν δεχθούν επίθεση δεν έχουν ακόμη δεχτεί στο πρόσωπό τους “οθωμανικό χαστούκι”».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους).

Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

 

Loading